Notícies

Un llibre coeditat per la UOC, guanyador del Premi Nacional d'Edició Universitària


Un llibre coeditat per la UOC, guanyador del Premi Nacional d'Edició Universitària

16/07/2021

Buñuel. Todas las conversaciones és un libre «mític» que recupera de manera definitiva les converses de l'escriptor Max Aub amb el cineasta Luis Buñuel

El jurat dels XXIV Premis Nacionals d'Edició Universitària ha concedit el premi a la millor edició interuniversitària al llibre Buñuel. Todas las conversaciones, editat per Jordi Xifra, director del Centre Buñuel Calanda, i publicat per la Universitat de Saragossa i la UOC.

Personalitats del sector cultural i científic espanyol han reconegut l'obra «per ser un llibre mític que recupera de manera definitiva» les converses de l'escriptor Max Aub amb el cineasta Luis Buñuel i els seus amics, col·laboradors i propparents.

Les converses en qüestió van tenir lloc entre 1969 i 1972 i formaven part del projecte literari Buñuel, novela, de Max Aub, que va quedar inconclús per la mort de l'escriptor. El resultat van ser hores de converses enregistrades i anotacions.

Tot i que n'existeix una primera edició dels anys vuitanta que recopila part d'aquests diàlegs (Conversaciones con Buñuel, de Federico Álvarez), el llibre recentment guardonat incorpora textos inèdits i supleix algunes mancances relacionades amb la traducció i la identificació dels interlocutors de la primera obra.

Per oferir una lectura més semblant a la del projecte de Max Aub s'ha estructurat el llibre en dos volums: l'home i l'artista. A través de mil pàgines amb les converses íntegres es pot conèixer la biografia i l'obra de Buñuel per endinsar-se en el món ambigu i singular del cineasta.

Els XXIV Premis Nacionals d'Edició Universitària es lliuraran a l'Assemblea General de la Unió d'Editorials Universitàries Espanyoles (UNE), que se celebrarà el 18 de novembre de 2021 a la Universitat de València. Han optat al premi 200 obres repartides en 12 categories diferents.