Qui som

 

A la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya (d'ara en endavant, Editorial UOC) ens complau posar a la vostra disposició un catàleg viu de més de 4.900 obres (1.600 en format físic i 3.300 en format digital) i que els nostres autors publiquin amb nosaltres. Aquest és el repte d’un editor: congregar el talent per proporcionar les millors obres als lectors. En el nostre cas, es tracta de manuals universitaris per als estudiants, llibres de divulgació i llibres d’assaig i recerca per als professors, amb gran presència temàtica de la comunicació perquè aquest àmbit, avui, és el motor del nostre món.

A l’Editorial UOC som conscients dels canvis que la societat de la informació està produint en el món dels llibres i publicacions. Noves possibilitats s’obren perquè als lectors cada cop els sigui més fàcil accedir als coneixements que posem a la seva disposició a les nostres obres. Per aquest motiu el nostre segell editorial ha estat capdavanter a introduir nous formats en els llibres digitals, i seguim experimentant i innovant perquè sabem que el món del llibre viu en una evolució constant.

 

Premis i reconeixements

L’Editorial UOC se centra en la publicació de llibres de comunicació i educació, a banda de llibres de psicologia i tecnologia, entre d'altres. Fruit d’aquesta especialització, l'Editorial UOC ha obtingut els següents premis i reconeixements:

 

La nostra història

L'Editorial UOC neix el 1995 de la mà de l'historiador Isaías Táboas que durant set anys va situar l'Editorial al mercat de l'edició acadèmica universitària. El 2004, el Dr. Lluís Pastor va assumir-ne la direcció, i durant més de 15 anys va fer créixer el catàleg i la qualitat de l'Editorial fins a ocupar un espai de referència al sector de les editorials universitàries. A partir del 2020, la direcció de l'Editorial és assumida per Ciro Llueca, director de l'Àrea de Biblioteca i Recursos d'Aprenentatge de la UOC (2015-2022) i des d'octubre del 2022 vicegerent de Recerca i Innovació de la UOC que, juntament amb el Consell Assessor, lideren l'estratègia editorial en el si de la Fundació per la Universitat Oberta de Catalunya.

 

Assessora de Qualitat Editorial

Aquest rol actua de manera periòdica com a consellera sobre aspectes de qualitat rellevants en la definició del pla estratègic i les polítiques editorials de l'Editorial.

Dra. Olívia Gassol Bellet Dra. Olívia Gassol Bellet
Professora Agregada dels Estudis d'Arts i Humanitats
Directora del Màster d'Edició de la UOC

 

 

Consell Assessor de l'Editorial UOC

El Consell Assessor d'Editorial UOC es reuneix anualment per fer seguiment i avaluació del desenvolupament de l'activitat i el pla estratègic de l'Editorial. També aconsella en matèria destratègia editorial i traça els objectius a futur d'acord amb el pla estratègic de la UOC.

Composició

Presidència  

                                       

Vicepresidència

                                 

Dr. Josep A. Planell

Rector de la UOC

 

 

Dra. Pastora Martínez Samper

Vicerectora de Globalització i Cooperació de la UOC

 

 

Membres del Consell Assessor

 

 

Manuel Gil

Consultor especialitzat en investigació de mercats del sector editorial.

 

Dra. Elea Giménez Toledo

Directora del Grup d'Investigació sobre el Llibre Acadèmic (ÍLIA) del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC)

 

Dra. María Isabel Cabrera García

Presidenta de la Unió d'Editorials Universitàries Espanyoles i professora de la Universitat de Granada

 

Dra. Kathy Matilla

Consultora internacional en Estratègies de Management, Relacions Públiques i Comunicació Corporativa

 

Dra. Teresa Guasch
Directora dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la UOC

 

Dr. Jordi Sánchez Navarro
Director dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC

 

 

Lluís Rius
Director de Comunicació de la UOC

 

 

Dr. Lluís Pastor
Soci director de Magma Somos

 

Ciro Llueca
Vicegerent de Recerca i Innovació de la UOC
Director de l'Editorial UOC