Lliurament: 15 dies laborables
En un contexto social que no sea excluyente con las personas que alguien designó como «diferentes» o como «radicalmente diferentes», se deben conjugar elementos que de forma disruptiva den lugar a un nosotros frente a un ellos-y-nosotros. Una sociedad inclusiva no le tiene miedo a la diversidad, y esa es la apuesta de este libro. Pero hablar de sociedades inclusivas, a menudo, puede ser interpretado como un paso hacia una sociedad hiperindividualista. En este contexto, podemos decir que las sociedades inclusivas tienen que ver también con la construcción social de «lo normativo» y con la repercusión que esto tiene sobre las personas.
Óscar Martínez Rivera
Coordinació editorial de
Doctor en Educación y Sociedad por la Universidad de Barcelona (UB), diplomado en Educación Social, licenciado en Psicopedagogía, máster en Sociedad
de la Información, posgraduado en Inserción Laboral y en Educación y TIC (eLearning). Ha trabajado durante dieciocho años como educador con personas con diversidad intelectual en la cooperativa TEB d’Habitatge y además ha colaborado en diferentes proyectos de tiempo libre y deporte. Actualmente, es profesor de la Facultad de Educación Social y Trabajo Social Pere Tarrés, de la Universidad Ramon Llull (URL), donde trabaja desde el 2001, y de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Miembro del Grupo de Investigación Innovación y Análisis Social (GIAS) y exmiembro de la junta de gobierno del Colegio de Educadoras y Educadores Sociales de Catalunya (CEESC). Autor de los libros Habitar recursos residenciales. Trabajar donde el otro está viviendo (2020), Alterando la discapacidad (2010), Acción social 2.0 (2017) y de numerosos artículos científicos y capítulos de libros.
Jordi Planella Ribera
Coordinació editorial de
Catedrático de Teoría de la Educación en la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) y miembro de los grupos de investigación LES (UOC) y GREPPS (UB). Sus líneas de investigación se centran en los estudios sobre discapacidad y los estudios corporales. Junto con Óscar Martínez-Rivera dinamizan el colectivo Zotikos, vinculado al activismo y la diversidad funcional. Entre otros, es autor de Subjetividad, disidencia y discapacidad (2006), Los monstruos (2007), Acompañamiento social (2016) y Pedagogía social reflexiva (2023).
Alina Ribes Martínez-Márquez
Autor
Graduada en Educación Social y en Trabajo Social por la Facultad de Educación Social y Trabajo Social Pere Tarrés. Máster en Trabajo Social Sanitario por la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Doctoranda en Trabajo Social por la Universidad Rovira i Virgili (URV). Investigadora en el proyecto Participa del Institut Guttmann. Docente colaboradora en el grado de Enfermería de la Escuela Universitaria San Juan de Dios (2013-2019). Miembro del Consejo de Jóvenes del Hospital San Juan de Dios(2010-2019). Ha realizado charlas, artículos y colaboraciones sobre su experiencia personal como persona con diversidad funcional física. Su afición por los videojuegos la ha llevado a profundizar en la relación de estos con la diversidad funcional y su accesibilidad.
Cristina Alonso López
Autor
Graduada en Psicología por la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) y Graduada en Educación Social por la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Máster en Psicopedagogía en la especialidad de educación no formal (UAB). Profesora en la Facultad de Educación Social y Trabajo Social Pere Tarrés en la Universidad Ramon Llull (URL) y miembro del grupo de investigación GIAS en la Facultad Pere Tarrés (URL). Doctoranda en Educación Social por las facultades Pere Tarrés y Blanquerna (URL). Desde hace años, compagina su actividad docente con su trabajo de educadora social en la Fundació Hèstia, como referente de apoyo, acompañando a personas con diversidad funcional y salud mental. Anteriormente, ha trabajado en diferentes recursos socioeducativos de la red de servicios sociales.
Efrén Carbonell Paret
Autor
Licenciado en Filosofía y Ciencias de la Educación por la Universidad de Barcelona (UB). Director de ASPASIM. Ha ostentado distintos cargos en sectores educativos y relacionados con la discapacidad intelectual (presidente de la Coordinadora de Talleres para personas con discapacidad de Cataluña, BCN Esports y DINCAT). Miembro del Grupo Motor de la Plataforma Catalana por una Escuela Inclusiva y de la Asociación para la Defensa de los Derechos de las Personas con Discapacidad (LADD). Asociado y miembro de las juntas ejecutivas de la Federació Catalana de Voluntariat Social y de la Associació de Mestres Rosa Sensat. Autor de varias publicaciones, artículos y comparecencias parlamentarias en torno a la discapacidad e inclusión social y educativa. Docente colaborador en los másteres de educación inclusiva de la UB, Universidad Autónoma de Barcelona (UAB), Universidad Ramon Llull (URL), Universidad de Girona (UdG) y Universidad de Vic - Universidad Central de Cataluña (UVic-UCC); y conferenciante en distintos foros socioeducativos nacionales e internacionales.
Iván Soriano Muñoz
Autor
Funcionario de carrera de la especialidad de orientación educativa, profesor colaborador del grado de Educación Social de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) y activista LGTB+. Minoría funcional desde los seis años, edad en la que padeció la amputación de una pierna. Por su temprana vinculación con movimientos asociativos infantiles y juveniles de tiempo libre, decidió estudiar la diplomatura de Educación Social y la licenciatura de Pedagogía en la Universidad de Girona (UdG). En sus inicios trabajó en proyectos y servicios de protección a la infancia, políticas de juventud y participación ciudadana. Más tarde ejerció como consultor en el sector público especializado en políticas de empleo, igualdad de oportunidades entre mujeres y hombres e integración de personas con discapacidad. Ha sido cooperante en Ecuador, Colombia e India promoviendo programas en favor de las minorías funcionales y es miembro de la compañía de danza La Mujer del Carnicero.
José Mansilla López
Autor
Doctor en antropología social, miembro del Observatori d’Antropologia del Conflicte Urbà (OACU), del Grup de Treball – Etnografia dels Espais Públics (GTE-EP) y del Grup Cultura Popular i Conflicte, ambos del Institut Català d’Antropologia (ICA), y del Grup de Recerca sobre Exclusió i Controls Socials (GRECS) de la Universidad de Barcelona(UB). Actualmente, trabaja como antropólogo y es profesor asociado de antropología en la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB), de sociología en la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), donde también ha desarrollado labores de docente colaborador, y de métodos y técnicas de investigación y cooperación internacional al desarrollo en la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés, de la Universitat Ramon Llull (URL). Interesado en las interrelaciones entre clases y movimientos sociales, en la construcción institucional de retóricas y discursos legitimadores de procesos de reforma urbana y en la influencia de las prácticas turísticas en el tejido social de las ciudades.
Juan Diego Hernández Albarracín
Autor
Comunicador social con especialización en comunicación para el desarrollo de la Universidad de Pamplona; magíster en Filosofía con especialización en fenomenología y hermenéutica por la Universidad Industrial de Santander (UIS), Colombia; y doctor en Ciencias de la Educación con especialización en complejidad y transdisciplinariedad por la Universidad Simón Bolívar (USB) de Barranquilla. Director del programa de doctorado en Ciencias de la Educación en la USB en Cúcuta. Profesor e investigador asociado (Medición Colciencias 2018). Autor y coautor de varios libros y artículos de investigación en las áreas de pedagogía, filosofía de la existencia y estudios culturales. Asesor de proyectos de comunicación y cinematografía para el departamento Norte de Santander (Colombia).
Laura Cárdenas Arciniegas
Autor
Profesional de la comunicación, con estudios en Educación Diferencial y magíster en Educación y Desarrollo Humano. Candidata a doctora en Educación y Estudios Sociales. Se ha desempeñado en el sector público en procesos de educomunicación e interacción con diversos grupos poblacionales, así como en estrategias pedagógicas con perspectiva de derechos y enfoque de género para la prevención de las vulneraciones en la ciudad de Medellín, Colombia. Feminista y docente universitaria con enfoque estratégico de la comunicación en entornos comunitarios y sociales. Lidera procesos universitarios de diversidad, equidad, interculturalidad y género.
Marc Pallarès Piquer
Autor
Doctor en Pedagogía y Comunicación Audiovisual y profesor titular dela Universidad Jaume I de Castellón (UJI). Es autor de más de sesenta artículos publicados en revistas indexadas, y autor o coordinador de ocho libros. En el ámbito literario, ha ganado premios como el Ciutat de Mallorca de Narrativa, el Fiter i Rossell de narrativa del Gobierno de Andorra y el Premio RECULL de Periodismo de Catalunya. Actualmente, también es consejero de la Radiotelevisión Pública Valenciana.
Márgara Sedeño Manjarrez
Autor
Licenciada en Comunicación Gráfica por la Universidad Autónoma de Chihuahua (UACH), México. Máster en Comunicación Multimedia por BAU, Centro Universitario de Artes y Diseño de Barcelona. Máster en Diseño y Estrategias de Comunicación y Publicidad por Elisava, Facultad de Diseño e Ingeniería de la Universidad de Vic - Universidad Central de Cataluña (UVic-UCC). Posgraduada en Estrategias y Creatividad Interactiva por la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB). Estudiante de cuarto año del grado en Educación Social en la Facultad de Educación Social y Trabajo Social Pere Tarrés de la Universidad Ramon Llull (URL). Desde hace años dinamiza grupos de ayuda y de soporte mutuo para familias de personas con autismo, y ejerce de referente de apoyo individual para familias, ambos programas promovidos desde Aprenem Autisme Associació. Compagina sus estudios con diferentes formaciones del ámbito de la diversidad funcional intelectual y autismo. En la actualidad, trabaja como técnica referente de proyectos de vida adulta en el Centre de Recursos Autisme Barcelona (CRAB) Fundació. Madre de dos niños neurodivergentes.
Martina Planella Estopà
Autor
Estudiante de segundo del grado de Educación Social en la Universidad de Vic - Universidad Central de Cataluña (UVic-UCC). En el trabajo de investigación final de bachillerato abordó la visión y los imaginarios que los jóvenes tienen sobre las personas con discapacidad intelectual. Interesada en áreas de investigación relacionadas con la salud mental entre los jóvenes y los menores procedentes de familias desestructuradas. Combina sus estudios en la universidad con tareas de educadora en el tiempo libre y con clases de canto.
Sara M. Acevedo Espinal
Autor
Antropóloga cultural colombiana que reside en Estados Unidos desde el 2009. Ha sido parte integral de la comunidad académica de los estudios en discapacidad por más de una década y ha sido miembro activo del movimiento de autogestión de la justicia por la discapacidad durante ocho años. En la actualidad, es activista docente de estudios en discapacidad en la Universidad Miami de Ohio, donde ha ganado varios premios por su trabajo sobre pluralidad y justicia social. Ha recibido varios reconocimientos y distinciones a través de su carrera, incluyendo una beca de la Fundación Ford para avanzar en su investigación sobre la neurodiversidad, la autonomía de mente-cuerpo y el cambio social. Se ha incorporado a la junta directiva de la Sociedad (Internacional) de Estudios sobre Discapacidad. Catedrática visitante distinguida, en condición de residente, en la Universidad de Búfalo, Nueva York, en otoño de 2023.
Sheila Parra Gómez
Autor
Investigadora predoctoral en la Universidad Jaume I (UJI) de Castellón de la Plana, realiza su tesis sobre el aprendizaje de la diferencia en las redes sociales hacia el colectivo de personas con diversidad funcional. Docente en formación del curso 2022-2023 para la asignatura Educación y comunicación del grado de maestro de Educación Infantil de la misma institución. Miembro del Grupo de Investigación ENDAVANT(Enfocament de la Diversitat com a Avantatge) de la UJI. Sus principales líneas de investigación son: la pedagogía de la diferencia, la historia de la discapacidad, la historia de la educación, la educomunicación, el uso de las tecnologías en la educación, la pedagogía del cuerpo, el aprendizaje-servicio y el binomio pedagogía-imagen.
Powered by Digital Books SLU. Copyright © 2025 Editorial UOC
1. Responsable del tractament
Identitat: Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya (en endavant, UOC)
CIF: G-60667813
Adreça postal: Rambla del Poblenou, 154-156 (08018, Barcelona)
Contacte del delegat de protecció de dades: dpd@uoc.edu
La UOC, com a responsable del lloc web, de conformitat amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d'abril, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals (d'ara endavant, RGPD), i la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic (LSSICE), us informa que ha implantat les mesures de seguretat necessàries d'índole tècnica i organitzativa per garantir i protegir la confidencialitat, la integritat i la disponibilitat de les dades introduïdes.
2. Finalitats del tractament
Les dades que sol·licitem són adequades, pertinents i estrictament necessàries per a les finalitats, descrites a continuació, per a les quals es recullen, i no són mai utilitzades per a una finalitat diferent d'aquelles per a les quals han estat recollides.
L'usuari haurà d'emplenar els camps de cada formulari amb dades veraces, exactes, completes i actualitzades. L'usuari serà l'únic responsable de qualsevol dany o perjudici, directe o indirecte, que ocasioni al titular de la pàgina web en la qual es troben els formularis o a qualsevol tercer per completar els formularis amb dades falses, inexactes, incompletes o no actualitzades, o de terceres persones.
Les dades personals només s'utilitzen per a les finalitats següents:
● Tramitar la compra de les publicacions triades per l'usuari, verificar la veracitat de les dades aportades per a les compres en línia i fer-ne el seguiment corresponent, així com resoldre consultes relatives a la compra.
● Gestionar l'enviament d'informació comercial sobre els serveis de realització editorial de la nostra web i d'informació institucional relacionada amb els actes editorials que es duen a terme des d'Editorial UOC o aquells en què aquesta participa (d'ara endavant, informació comercial sobre serveis editorials).
● Creació d'un compte de client.
● Gestionar qualsevol requeriment d'informació, aclariment, dubte o petició de publicació.
3. Termini de conservació
Un cop complertes les finalitats indicades, la UOC ha de conservar les dades personals bloquejades durant el període necessari per complir les obligacions legals en què puguin derivar-se responsabilitats legals relatives a les finalitats que s'han dut a terme. Quan expirin aquestes responsabilitats, les dades personals s'eliminaran definitivament.
En el cas del tractament de les dades personals per a l'enviament d'informació comercial sobre serveis editorials, les dades es conserven fins que l'usuari manifesti la seva voluntat de retirar el consentiment prestat.
En qualsevol cas, pot retirar el consentiment a través dels mitjans indicats en l'apartat "Drets dels interessats".
4. Legitimació del tractament
La base legitimadora per al tractament de les dades per a la tramitació de la compra de publicacions, la verificació de la veracitat de les dades aportades per a les compres en línia i per a la realització del seguiment corresponent, així com per resoldre les consultes relatives a la compra, és l'execució d'un contracte.
La base legitimadora per al tractament de les dades amb la finalitat de crear un compte de client és l'execució d'un contracte.
La base legitimadora per al tractament de les dades personals amb motiu de gestionar l'enviament d'informació comercial sobre els serveis de realització editorial del web i d'informació institucional relacionada amb els actes editorials que es duen a terme des d'Editorial UOC o aquells en què aquesta participa és el consentiment.
La base legitimadora per al tractament de les dades personals per a la gestió de requeriments d'informació, aclariment, dubte o petició de publicació és el consentiment.
5. Comunicació de dades
La UOC pot comunicar les dades personals a terceres persones, si cal, per complir les obligacions legals que corresponguin en cada cas.
La UOC compta amb diversos proveïdors que l'assisteixen en l'execució de diferents tasques relacionades amb el tractament de les vostres dades personals (com ara proveïdors de serveis, serveis d'enviament de comunicacions, de missatgeria, de generació d'audiències similars, agències, etc.). Alguns proveïdors poden estar situats fora de la Unió Europea o l'Espai Econòmic Europeu. En aquests supòsits, s'adoptaran les mesures de protecció i seguretat adequades en cada cas tot complint, de manera estricta, allò que s'estableix en la normativa vigent en matèria de protecció de dades i, en particular, de conformitat amb l'article 45 i s. de l'RGPD.
6. Drets dels interessats
Disposeu dels drets següents en matèria de protecció de dades:
Drets - En què consisteix?
Dret d'accés: Consultar les dades personals que tenim.
Dret de rectificació: Modificar les dades personals que tenim quan siguin inexactes.
Dret d'oposició: Sol·licitar que no tractem les dades personals per a algunes finalitats concretes.
Dret a no ser objecte de decisions individuals automatitzades: Sol·licitar no ser objecte d'una decisió basada únicament en el tractament automatitzat de les dades, inclosa l'elaboració de perfils, que produeixi efectes jurídics o que us afecti significativament de manera semblant.
Dret de supressió: Sol·licitar que s'eliminin les dades personals.
Dret de limitació: Sol·licitar que limitem el tractament de les dades personals.
Dret de portabilitat: Sol·licitar que us lliurem en un format informàtic la informació que tinguem.
Dret a presentar una reclamació davant l'autoritat competent: Presentar una reclamació, sense perjudici de l'exercici dels vostres drets davant el responsable del tractament, davant l'autoritat competent per defensar els vostres drets a través de la pàgina web www.apdcat.cat.
Per exercir aquests drets, només cal que envieu una comunicació a la UOC per correu electrònic a l'adreça fuoc_pd@uoc.edu, amb la referència "Protecció de dades". Si la sol·licitud no reuneix els requisits especificats, se us podrà requerir que l'esmeneu, per exemple, adjuntant una còpia del DNI o un altre document identificatiu equivalent. L'exercici d'aquests drets és gratuït, si bé es podrà cobrar un cànon quan les sol·licituds siguin infundades, excessives o repetitives.
7. Mesures de seguretat
La UOC ha de tractar les dades personals de manera absolutament confidencial. Així mateix, ha implantat mesures tècniques i organitzatives adequades per garantir-ne la seguretat i evitar-ne la destrucció, la pèrdua, l'accés il·lícit o l'alteració il·lícita. A l'hora de determinar aquestes mesures, s'han tingut en compte criteris com l'abast, el context i les finalitats del tractament, l'estat de la tècnica i els riscos existents.
Tota la transmissió de dades personals i bancàries per a la realització de compres de publicacions es realitza mitjançant el xifrat de dades i amb certificat de servidor segur SSL.
8. Galetes (cookies)
Política de galetes (cookies)
1. Editor responsable del tractament
El tractament de les dades personals recopilades mitjançant els formularis disponibles en aquesta pàgina web és responsabilitat de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya (en endavant, FUOC), amb NIF G-60667813 i domicili social situat a Barcelona, Rambla del Poblenou, 154-156.
Si teniu cap dubte sobre el tractament de la informació personal, podeu contactar amb la delegada de protecció de dades mitjançant els punts de contacte següents:
Adreça electrònica: dpd@uoc.edu.
Correu postal: Rambla del Poblenou, 154-156, Barcelona, a l'atenció de la delegada de protecció de dades de la FUOC.
2. Què són les galetes?
Les galetes o cookies són fitxers de text que es descarreguen a l'equip terminal de l'usuari (ordinador, tauleta, telèfon mòbil, etc.) i que es guarden a la memòria del seu navegador. Aquests fitxers poden servir per a finalitats molt diverses, com ara reconèixer-vos com a usuari, obtenir informació sobre els vostres hàbits de navegació o personalitzar la manera de presentar el contingut.
El terme galeta o cookie també inclou altres tecnologies similars que poden instal·lar-se al terminal de l'usuari i que recullen informació sobre aquest o sobre el seu terminal (com ara les flash cookies, els web beacons o bugs, els píxels o l'HTML5 d'emmagatzematge local, etc.). Aquestes tecnologies es poden executar de manera conjunta amb les galetes per tal de recopilar i emmagatzemar informació, ja sigui per proporcionar i emmagatzemar informació de l'usuari, per oferir a l'usuari certes funcionalitats o serveis del web, o bé per mostrar publicitat personalitzada segons la navegació de l'usuari en llocs web de tercers.
Els usos concrets que la UOC fa d'aquestes tecnologies es descriuen a continuació. Per defecte, totes les galetes estan desactivades, llevat de les tècniques o estrictament necessàries, ja que són indispensables per al funcionament del web.
3. Quin tipus de galetes s'utilitzen a la UOC?
Les galetes que utilitza la UOC es poden classificar segons els tipus següents.
Segons l'entitat que les gestiona:
• Pròpies. Són galetes que s'envien des d'un equip o domini gestionat per la UOC al terminal de l'usuari.
• De tercers. Són galetes que no s'envien al terminal de l'usuari des d'un equip o domini gestionat o controlat per la UOC, sinó que són enviades per un tercer domini, que tracta les dades obtingudes a través de les galetes.
Segons el període de temps que romanguin activades:
• De sessió. Recullen dades mentre l'usuari navega pel web de la UOC, amb la finalitat de prestar el servei sol·licitat. Caduquen o s'esborren en un període de temps curt, o quan es tanca el navegador.
• Persistents. Es guarden al terminal de l'usuari durant un període definit pel responsable de la galeta, que pot anar d'uns minuts a uns quants anys, en funció de la finalitat de la galeta.
4. Quines són les finalitats de les galetes que es fan servir a la UOC?
Galetes tècniques o estrictament necessàries
Aquestes galetes són necessàries per a un funcionament òptim d'aquest lloc web i no es poden desactivar dels nostres sistemes. Generalment estan configurades per respondre a accions fetes per la persona usuària per rebre serveis, com ara ajustar les preferències de privacitat, iniciar sessió al lloc web o emplenar formularis. Podeu configurar el navegador per alertar de la presència d'aquestes galetes o per bloquejar-les, però no podreu accedir a determinades seccions, i algunes funcionalitats no estaran disponibles. Aquestes galetes no desen cap informació personal.
Galetes d'anàlisi o mesurament
Aquestes galetes permeten a la UOC comptar les visites i les fonts de trànsit per poder mesurar i millorar el rendiment del nostre lloc web. Ens ajuden a saber quines pàgines són més populars i quines ho són menys, i a veure quantes persones visiten el lloc web. Tota la informació que recullen aquestes galetes és agregada.
Galetes de preferències o personalització
Aquestes galetes permeten millorar la funcionalitat i habilitar la personalització del lloc web. Poden ser establertes per la UOC o per tercers dels quals hàgim afegit serveis al nostre lloc web. Si no habiliteu aquestes galetes, alguns dels nostres serveis podrien no funcionar correctament.
Galetes de publicitat conductual
Aquestes galetes emmagatzemen informació del comportament dels usuaris obtinguda mitjançant l'observació continuada dels seus hàbits de navegació, cosa que permet elaborar-ne un perfil específic per mostrar publicitat en funció d'aquest comportament. No emmagatzemen informació personal de manera directa, sinó que es basen en identificatius únics del navegador i del dispositiu des del qual s'accedeix al lloc web.
5. Galetes de tercers
Són aquelles que s'envien al teu equip des d'un equip o domini que no és gestionat per nosaltres, sinó per una altra entitat col·laboradora. Podeu consultar les galetes de tercers, el seu nom, la seva finalitat i el seu termini de conservació al tauler de configuració.
6. Com podeu gestionar l'ús de les galetes que utilitza la UOC?
Al tauler de configuració de les galetes, que és accessible des del lloc web de la UOC, hi podreu trobar tota la informació sobre les galetes que utilitza aquest lloc web, juntament amb altra informació rellevant sobre la finalitat, la durada i la gestió (pròpia o de tercers) de cadascuna de les galetes. Així mateix, hi podreu gestionar l'activació i la desactivació de l'ús de totes aquelles galetes que no siguin estrictament necessàries per al funcionament del lloc web.
De manera alternativa, podeu habilitar o deshabilitar l'ús de galetes des del vostre navegador. A continuació, us indiquem la manera de fer-ho en els navegadors següents:
• Google Chrome
• Internet Explorer
• Mozilla Firefox
• Safari
Per a més informació sobre l'ús, la gestió i la configuració de les galetes des dels navegadors, us recomanem que consulteu el web http://www.aboutcookies.org.
Aquesta configuració de l'ús de les galetes es pot modificar en qualsevol moment. Tingueu en compte que tant la selecció del tauler de configuració de les galetes com la configuració del navegador són específiques per al navegador que utilitzeu. Per tant, si configureu les galetes d'una manera específica i voleu que la configuració s'apliqui de manera similar en un altre navegador o dispositiu, haureu de tornar a seleccionar les mateixes opcions a l'altre navegador o dispositiu. Sense perjudici de la configuració de galetes que decidiu establir, la UOC obté informació funcional sobre l'ús del web, no vinculada a cap usuari concret, mitjançant Google Consent Mode.
7. Transferències internacionals
La UOC té diversos proveïdors que l'assisteixen en l'execució de diferents tasques i que poden estar situats fora de la Unió Europea o l'Espai Econòmic Europeu. En aquests supòsits, s'adoptaran les mesures de protecció i seguretat adequades en cada cas tot complint, de manera estricta, allò que s'estableix en la normativa vigent en matèria de protecció de dades i, en particular, de conformitat amb l'article 45 i s. de l'RGPD. Podeu consultar les galetes que comporten una transferència internacional al tauler de configuració.
8. Període de conservació de les dades
Les dades personals es tractaran d'acord amb la finalitat de cada galeta i durant el temps estrictament necessari per complir aquestes finalitats. Podeu consultar les galetes, el seu nom, la seva finalitat i el seu termini de conservació al tauler de configuració.
Un cop finalitzada la finalitat indicada, la UOC conservarà les dades personals bloquejades durant el període necessari per complir les obligacions legals en què es puguin derivar responsabilitats legals relatives a les finalitats realitzades. Quan expirin aquestes responsabilitats, les dades personals s'eliminaran definitivament.
A més de tot això, heu de tenir en compte que podreu gestionar l'activació i la desactivació de l'ús de totes aquelles galetes que no siguin estrictament necessàries per al funcionament del lloc web. Per a més informació, podeu dirigir-vos a la secció Com podeu gestionar l'ús de les galetes que utilitza la UOC?.
9. Protecció de dades
Pel fet de navegar pel lloc web, podem tractar les vostres dades personals. Si voleu obtenir més informació sobre el tractament de les vostres dades personals, podeu consultar la nostra Política de privacitat.
Introdueix el teu codi IOC.
Per obtenir el codi cal que entris al campus i, un cop allà, et dirigeixis a la teva Secretaria FP i premis la pestanya Lliurament materials. Allà hi trobaràs una taula amb el nom del cicle del que t'has matriculat, l'editorial a la qual pertanyen els materials i l'enllaç. A sota de l'enllaç hi trobaràs el codi.