Notícies

Vint llibres per regalar (i encertar-la) aquest Sant Jordi


Vint llibres per regalar (i encertar-la) aquest Sant Jordi

22/04/2022

Et compartim les nostres propostes perquè agafis idees i puguis triar noves lectures per a cada interès. Aquesta diada regala llibres per aprendre.

T'estàs preguntant quin llibre pots regalar el Dia Internacional del Llibre o cerques un nou títol? Arriba la data més esperada pels enamorats de la lectura, i a l'Editorial UOC et fem diverses recomanacions per satisfer tots els gustos.

Entendre fets d'actualitat

En aquests reportatges, professionals de la comunicació es bolquen en el procés d'investigació i redacció per explicar en profunditat conflictes i temes d'actualitat amb rigor i veracitat.

Vladímir Putin. El seductor de la nueva Rusia

Sergio Andrés Pérez

A partir de la seva experiència personal treballant a Sant Petersburg i Moscou, l'autor ha recollit dades, explicacions i testimonis per acostar-te a la figura de Vladímir Putin. El reportatge et permetrà conèixer millor el putinisme, que, gràcies a la propaganda i als mitjans de comunicació, ha consolidat la seva fortalesa quan Occident en donava per fet el declivi.


Ucrania, entre Rusia y Occidente. Crónica de un conflicto

Ana Lázaro Bosch

La corresponsal Ana Lázaro analitza les circumstàncies que van donar lloc al conflicte entre Ucraïna i Rússia el 2013 i van desencadenar l'annexió de Crimea per part de Rússia. El llibre pot ajudar a entendre els orígens d'un conflicte que continua viu avui dia.



Mi nombre es Refugiado. Crónica de un exilio

Irene L. Savio i Leticia Álvarez Reguera

Les dues periodistes autores d'aquest reportatge volien donar veu a les persones refugiades de la guerra de Síria per conèixer la seva història personal i reflectir detalls que no acostumen a aparèixer a les cròniques periodístiques.



Consulta més llibres com aquests a la col·lecció "Reportajes 360°".


Conèixer nous indrets

Es tracta de relats de viatges escrits en primera persona en què els autors i autores narren les experiències que han viscut i expliquen com els han influït. Són llibres en clau de dietari o diari de viatge.

Vislumbres de África Oriental

Igor G. Barbero

El periodista i escriptor presenta una visió personal d'Àfrica marcada per dos anys de viatges i per la seva pròpia experiència a l'ONG Metges sense Fronteres. Es tracta d'un llibre que dona forma a les vivències de l'autor i presenta entrevistes, experiències i reflexions.



El viaje romántico

Ricardo López Si

L'obra recupera la tradició dels diaris de viatgers del segle xix i de principis del xx, i fa un recorregut per llocs que han estat protagonistes de grans referències literàries: tombes, museus, fronteres, llibreries o catedrals. Totes les destinacions presenten un denominador comú: tenen un esperit romàntic.


Callejeando por seis ciudades europeas. El intento del "flâneur" frente al turismo de masas

Pablo Villacampa

Aquest llibre presenta una visita a sis urbs, temples del turisme a Europa, des de la visió d'un flâneur, és a dir, d'un viatger que es relaciona amb l'entorn evitant les presses del turisme de masses. L'autor hi recull observacions, històries i situacions —algunes de còmiques— d'aquestes ciutats.


Consulta més llibres com aquests a la col·lecció "Cuadernos Livingstone".


Descobrir pel·lícules

En cadascun d'aquests llibres, els cinèfils hi trobaran una relació de mig centenar de pel·lícules relacionades amb un tema específic.

La pantalla esotérica. Cine y ocultismo en 50 películas

Jesús Palacios

De les pel·lícules del Hollywood clàssic al cinema gòtic; del cinema mut alemany als films de Rob Zombie. Aquest llibre estudia la correspondència entre l'art, la tècnica cinematogràfica i l'ocultisme.



El mejor y el peor de los tiempos: 50 películas sobre la Revolución francesa

Teresa Sorolla Romero i Víctor Mínguez

Cada film d'aquest llibre afegeix una nova perspectiva de la Revolució Francesa. Es tracta de representacions ideològiques i estètiques diferents d'un moment històric de convulsió sense precedents, caracteritzat per l'oscil·lació entre poder i crueltat.



Un lugar en el mundo. El cine latinoamericano del siglo XXI en 50 películas

Eduardo Guillot (coord.)

Aquesta llista de cinquanta títols és una invitació a descobrir la pluralitat del cinema llatinoamericà i a submergir-se en la multiplicitat d'històries que presenta, més enllà de l'impacte mediàtic de la pel·lícula Roma o d'altres llargmetratges puntuals.




Saber-ne més

En aquesta selecció hi trobaràs manuals i llibres que t'ajudaran a aprofundir en temes variats de manera molt didàctica, a més d'obres que s'adrecen a professionals d'un àmbit d'estudi específic.

Dret i ciència política

Los ciberdelitos en el ordenamiento español

Alfonso Galán Muñoz

Es tracta d'un ampli recorregut per la regulació actual de les principals figures relacionades amb el concepte de ciberdelicte. S'hi analitzen, entre altres, els delictes contra la intimitat (com ara el de hacking), els danys informàtics o els delictes contra la propietat intel·lectual.



Análisis de datos con R en estudios internacionales

Jordi Mas Elias

Aquest llibre mostra com es poden tractar dades mitjançant el programa RStudio, a partir d'exemples de l'àmbit dels estudis internacionals i la ciència política. Inclou una iniciació bàsica a l'entorn R i una familiarització amb els processos imprescindibles en l'anàlisi de dades.




Economia i empresa

El perito técnico en prevención de riesgos laborales. ¿Cómo confeccionar un dictamen pericial técnico?

José F. Blanco Martínez i Xavier Baraza Sánchez

Eines bàsiques de coneixement tècnic i pràctic per iniciar-se en l'àmbit de la prevenció de riscos laborals i poder arribar a exercir de pèrit judicial. L'objectiu de l'obra és formar els professionals i introduir-los en l'elaboració, la presentació i la defensa de dictàmens.





Nuevos modelos de negocioNuevos modelos de negocio. Emprendimiento en la era de la tecnología. Emprendimiento en la era de la tecnología

Cristina Elson

A les pàgines d'aquest llibre, hi trobaràs les claus per entendre l'escenari empresarial. Es tracta d'un senzill manual per crear un pla de negocis sòlid, efectiu, útil i atractiu per a possibles inversors i col·laboradors.




Ciències de la informació i de la comunicació

Prensa femenina: ¿herramienta para el empoderamiento de las mujeres?

Marta Orsini

Aquesta obra analitza com contribueixen les revistes femenines a l'empoderament de les dones. L'autora hi cerca els rastres del feminisme i, efectivament, els troba. Això sí, moltes vegades estan carregats de contradiccions, com quan apareixen anuncis de cremes rejovenidores seguits de reportatges que defensen el fet de no amagar la vellesa.



Comunicación interna de pandemia. Casos y aprendizajes de una crisis sin precedentes

Laia Padrós Vergés, Carla Vallmajó Ferrer i Laura Verazzi

Com es va gestionar la comunicació interna durant el pitjor moment de la pandèmia? Aquest llibre presenta una col·lecció de casos generada a partir d'entrevistes a professionals que van estar al capdavant de la gestió de la comunicació interna durant l'estat d'alarma causat per la crisi sanitària de la COVID-19.



Informàtica, multimèdia i telecomunicació

Big Data. Análisis de datos en entornos masivos

Francesc Julbe López, Jordi Casas Roma i Jordi Nin Guerrero

Aquest llibre introdueix els conceptes fonamentals de l'anàlisi de dades en entorns de dades massives (big data). Ofereix una revisió completa de les tècniques avançades més utilitzades en aquests camps, amb un enfocament clarament descriptiu, perquè el lector entengui els conceptes i les idees fonamentals de cada model o tècnica.



Industria 4.0. La transformación digital en la industria

Jaume Martínez Aguiló

Aquest llibre explica què és la transformació digital a l'empresa i particularment a la indústria. A partir de nombrosos exemples basats en experiències reals, analitza des de diferents punts de vista els efectes de la transformació en les persones i les organitzacions.




Ciències de l'educació

Transformar la Universitat. Desafiaments,

oportunitats i propostes des d'una mirada global

Josep Gallifa i Albert Sangrà

La síntesi d'un estudi dut a terme amb onze entrevistes a experts dels cinc continents: una visió global, en sentit territorial, experiencial, filosòfic i ideològic. Un acostament coral a un problema enormement complex.




Decàleg per a la millora de la docència en línia. Propostes per educar en contextos presencials discontinu

Albert Sangrà (coord.), Antoni Badia, Nati Cabrera, Anna Espasa, Maite Fernández-Ferrer, Lourdes Guàrdia, Teresa Guasch, Montse Guitert, Marcelo Maina, Juliana E. Raffaghelli, Marc Romero i Teresa Romeu

Aquest llibre presenta una sèrie de propostes per millorar l'educació en línia i per fer front a futures situacions de presencialitat discontínua que es puguin donar a causa de possibles nous confinaments, totals o parcials.

Arts i humanitats

ARTivismo. El poder de los lenguajes artísticos para la comunicación política y el activismo

Antoni Gutiérrez-Rubí

Aquest llibre vol reflexionar sobre l'artivisme com a expressió d'una nova política. Ofereix una recopilació de referències i continguts de diferents experiències que posen de manifest l'ús de múltiples llenguatges i formats artístics.



Humanidades digitales y pedagogías

culturales. Saberes virales para una nueva educación

Amparo Alonso Sanz i Ricard Huerta (coord.)

Una sèrie de reflexions i anàlisis sobre els reptes i les oportunitats que ens ofereixen les pedagogies culturals i les humanitats digitals en l'era actual.




Ciències de la salut

Manual de patología vocal

Maria Pilar Murtró Ayats

Aquest manual vol abordar els trastorns vocals des de la perspectiva foniàtrica, a cavall entre l'otorrinolaringologia i la rehabilitació, amb especial èmfasi en els aspectes més rellevants per al logopeda.




Envejecimiento, actividad física y desarrollo emocional

Jesús Fortuño Godes i Jordi Segura Bernal (coord.)

Aquest llibre presenta idees per millorar la intervenció professional en l'àmbit de l'educació física durant l'envelliment, concebuda com una activitat duta a terme entorn del correlat emocional. A més de tenir cura dels aspectes físics, es tracta d'ajudar a afrontar la pròpia evolució en l'últim període de la vida.




Si amb aquesta selecció no en tens prou, et recomanem que visitis la pàgina web de l'Editorial UOC.