Notícies

La UOC, a la 42ena Setmana del Llibre en Català


La UOC, a la 42ena Setmana del Llibre en Català

19/09/2024

Font: Editorial UOC

L’Editorial UOC serà present, un any més, a la Setmana del Llibre en Català que celebrarà la seva 42ena edició del 20 al 29 de setembre. Juntament amb la Xarxa Vives d’Universitats, Editorial UOC acostarà algunes de les novetats mes rellevants d’aquest 2024. Enguany, l’estand compartit amb la Xarxa estarà situat al a l’estand número 80 del Passeig Lluís Companys, emplaçament que enguany acull el certamen de forma excepcional.





Un total de 298 expositors conformen la proposta que compta amb la participació de 195 segells editorials, 24 llibreries, 1 distribuïdor, 13 universitats, entre les quals s’hi compta la UOC, i 11 institucions d’arreu dels Països Catalans.

Enguany, l’Editorial UOC porta a la Setmana quatre llibres, dos sobre llengua, un sobre humanitats i un sobre comunicació. Es tracta dels títols Humanisme i posthumanisme. Eines per a unes ciències humanes en moviment, La conquesta de l'ortografia. Com l'infant aprèn l'ortografia, Una paraula val més que mil imatges. Copywriting per persuadir les audiències i Cap de Gabinet.

Humanisme i post humanisme. Eines per a unes ciències humanes en moviment, és un manual escrit a cinc mans per Francesc Núñez-Mosteo, Agnès Vayreda i Duran, Begonya Enguix Grau, Mara Martínez Morant i Josep Martí. El llibre és un exercici de reflexió sobre qui som com a humans i quin lloc creiem ocupar en el planeta i compta amb la perspectiva de professors, doctors en Filologia, Antropologia Social i Cultural i en Arts i Humanitats.

La conquesta de l’ortografia. Com l’infant aprèn l’ortografia, és un manual escrit pel professor emèrit del Departament de Pedagogia Aplicada i de Psicologia de l’Educació de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Ramon Bassa i Martín. Entre altres aspectes, el llibre inclou una proposta de progressió didàctica de l’ortografia del català i exemples-tipus d’exercicis pràctics per a tota la primària.

Una paraula val més que mil imatges. Copywriting per persuadir les audiències, del redactor publicitari i guionista Jordi Caballé May, explica què es el copywriting, els seus principis i el seu procés de conceptualització i de creació. El manual combina teoria i pràctica amb una activitat al final de cada capítol.

Cap de Gabinet és un manual de Toni Aira i Sergi Sabaté adreçat a aquelles persones que ja treballen o volen treballar en un gabinet i explica, també, la necessitat de disposar-ne d’un per tal de garantir la consecució dels objectiu fixats per un líder o per una administració.

La Setmana del llibre en català és l’espai per excel·lència de promoció de la lectura de llibres en català i, amb aquest objectiu, compta amb un ampli programa d’activitats paral·leles que va des de les presentacions, les xerrades i els conta contes fins a recitals i itineraris literaris. Trobareu el programa en aquest enllaç: https://lasetmana.cat/agenda-dactivitats/